• ...előre kell gondolkodni, taktikát kialakítani, és mindig rugalmasnak lenni...
  • ... lenyugszik a szellem, és csak a víz meg a szél összhangjával együtt mozgó hajó van...
  • ...nem is beszélve a szél félelmetes erejének megéléséből.

Vitorlás oktatás, gyakorlat - vitorlás tanfolyam


Vitorlás tanfolyamaink gyakorlati képzéseit a Velencei tó vizén tartjuk. 
A képzési bázis címe:Yacht Klub, vitorlás kikötő, Agárd, Tópart u. 7/b.
A tó legfelszereltebb, legmodernebb kikötője büfével, stranddal, őrzött parkolóval, szállás lehetőséggel (3000 Ft/ éj).

A gyakorlati képzés időtartama 12 óra.

A 12 órát 3 fél napon: vagy de 9-13-ig, vagy du. 13.30-17.30-ig teljesítheted.

Természetesen a tizenkét óra kétszeri helyszínre utazással is teljesíthető, de az a tapasztalatunk, hogy napi négy óra intenzív hajózás után annyira fárasztóvá válik, hogy a további órák hatékonysága igen alacsony lesz.

A gyakorlati foglalkozások anyagát mielőtt elindulsz a gyakorlatokra a távoktatási anyagban meg nézd meg azért hogy ne kelljen a magyarázatokkal a hajón foglalkozni így többet tudunk gyakorolni.
a vitorlás oktatás hármas csoportokban

A gyakorlás hármas csoportokban történik. Az oktatóval együtt négyen vagytok a fedélzeten.

 A hajózási gyakorlatokat 2-1 beosztásban, forgó rendszerben végezzük; ketten dolgoztok, a harmadik társatok megfigyeli a munkát, majd az egyik dolgozóból megfigyelő lesz és a korábbi megfigyelő tevékenykedik tovább …Ha velünk tartasz, akkor egy Fly 600- as típusú, gödi gyártású vitorlás hajóval sajátíthatod fly-600 as oktató vitorlásel a vitorlás vezetés mesterfogásait. A hajó hat személyes. Fel van szerelve egy TOHATSU motorral, ami, összeköthető a kormánylapáttal, így aktív és passzív kormányzás egy irányban mozgatja a hajót. Ezért motor hajtással a hajó rendkívül fordulékony.


Minden eszközzel felszerelt, ami az oktatáshoz szükséges: genaker, GPS mélységmérő,
sebességmérő. Ólom fenékballaszttal ellátott svertes kivitelű, így sekély vízben is könnyen mozog. Stabil, de sportos hajó. (A hajóról képeket a galériában találsz)

A fedélzetre lépni fehér talpú cipőben lehet.  Fehér talpú cipőt és hűvös időben vízhatlan nadrágot és dzsekit biztosítunk. Nyári tűző napsütésben a napsugárzás elleni védelmet magadnak kell megoldanod (sapka, naptej, innivaló)
Megjegyzés: A hajón van hűtőszekrény.


Ha eljössz hozzánk a hajós csomókat is megtanulod:Továbbképzés

Ha szeretnél többet tudni vagy, ha szeretnél gyakorlottabb hajós lenni, gyere el a továbbképzéseinkre. Ezeket az extra alkalmakat a Velencei tavon, vagy a Balatonon (Balatonkenesén) tartjuk. A Balatonon egy Balaton-25 típusú hajón gyakorolhatsz.

 A továbbképzéseken olyan fortélyokkal, mesterfogásokkal ismerkedhetsz meg, ami nincs benne a hatósági vizsga anyagában: pl.: hátszélvitorla használata, szűk helyen való manőverezés, vészhelyzetek kezelése, vitorlával való beállás a kikötőbe…

„Gyakorlat teszi a mestert.” – szól a mondás. Hajózni, egy életen át történő tanulás.
Ha a tengeri vitorlás jogosítványt szeretnéd magszerezni, segítünk.

Fel↑